Over ons

Hoe helpen wij?

  • Voedselbedeling
  • Sociale winkel met kledij
  • Cafetaria met een babbel en een luisterend oor

Wij geven 2 maal per week voedselpakketten aan kansarmen. Momenteel steunen wij 220 gezinnen over gans meetjesland.

We werken daarvoor uitsluitend met vrijwilligers, dit om de kosten minimaal te houden. Benieuwd hoe jij kan helpen? Dit kan je doen door een gift achter te laten op het rekeningnummer van vzw Lichtbaken Meetjesland BE45 9734 0273 9889.

Wie helpen wij?

Hoe kom jij in aanmerking?

  • Doorverwijzing door een OCMW
  • Attest van collectieve schuldbemiddeling of van de budgetbeheerder
  • Attest van doorverwijzing door een andere caritatieve instelling
  • Individuele gevallen zoals een laag inkomen en attest gezinssamenstelling. Deze gevallen worden individueel bekeken.

Algemene Werking

Onze gratis voedselbedeling en materiële ondersteuning (kleding en kleine huisraad) helpt mensen in een tijdelijke noodsituatie. Dit steunt hen bij het terugschakelen naar een normaal leven.

Ieder persoon of gezin mag wekelijks langskomen en hoeveel iemand mee krijgt, hangt af van de beschikbare hoeveelheid voedsel.

Onze bezoekers

We verwelkomen personen die in een Meetjeslandse gemeente wonen en het moeilijk hebben om financieel rond te komen. Deze regio omvat Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Knesselare, Lovendegem, Nevele, Maldegem, Sint-Laureins, Waarschoot, Zelzate en Zomergem.

Aanmeldingswijzen

  • Neem contact op via telefoon of stuur een bericht en kom langs tijdens onze openingsuren (elke dinsdag en vrijdag van 12u tot 15u30).
  • Wees welkom na doorverwijzing door het OCMW.

Wat kost het?

Wij vragen 1 keer per maand een kleine bijdrage als lidgeld volgens de grote van het gezin. Daarvoor mag je 1 keer per week komen op dinsdag of vrijdag.

Hoe kunnen wij overleven?

Wij krijgen steun van de verschillende winkels waar wij de overschotten mogen ophalen, waarvoor dank. Verder krijgen wij ook steun van de Voedselbank van Oost-Vlaanderen en van sommige service clubs, zoals de Rotary club.

Daar wij lid zijn van Resto Du Coeur België worden wij financieel gesteund door de federatie. Wij zijn 1 van de vele Restos verspreid over gans België. Voor meer info verwijs ik je graag door naar restosducoeur.be. Zonder Resto Du Coeur zou vzw Lichtbaken Meetjesland niet overleven.

Wil je ons ook steunen? Elke gift is welkom op het rekeningnummer van vzw Lichtbaken Meetjesland BE45 9734 0273 9889.

Galerij